De 100 van Leeghwater

doorCarolien

De 100 van Leeghwater

Ook dit jaar doen de wandelaars van de 100 van Leeghwater onze haven weer aan. De 100 van Leeghwater is een wandeltocht van 100 kilometer. Start en finish van deze tocht zijn in Zuidschermer, in het hart van het Land van Leeghwater.

Het gevarieerde parcours gaat onder andere langs de dijken en wegen van De Schermer en De Beemster, en door de kernen van bijvoorbeeld Schermerhorn, Middenbeemster en De Rijp. Tevens loopt de wandelaar door Alkmaar kaasstad en over het beroemde Waagplein. Een prachtig authentiek en monumentaal Noord-Hollands gebied!

  • Als wandelaar word je bij de 100 van Leeghwater in de watten gelegd, op het parcours staat er meer als 10 keer eten en drinken voor je klaar!
  • Naast de 100 km wordt er ook een 105 km gelopen.
  • Wie de 105 km tocht uitloopt, krijgt een long distance walker stempel.

Op 4 augustus 2023 20:00 klinkt het startschot, de tocht dient binnen 24 uur voltooit te worden. Met veel respect kijken we elk jaar naar de wandelaars die bij ons aankomen. Onze haven ligt ongeveer op 3/4 van de tocht. Een knappe prestatie vinden wij. Hup daar gaan ze alweer verder.

Over de auteur

Carolien administrator

Havenmeester van jachthaven 't verloreneind.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.