Storm Eunice is overwonnen

doorCarolien

Storm Eunice is overwonnen

Gisteren en vannacht kwam storm Eunice ook bij onze haven voorbij. De storm hebben we goed doorstaan op wat losgerukte dakzeilen en losgeslagen lijnen na.

De hele dag en avond hebben we boten beter vastgelegd, geknapte lijnen geknoopt, boten weer vastgelegd, dekzeilen gered van wegwaaien of verder stuk slaan. In de donkere avond in de volle heftigheid van de storm hebben we zelfs voorkomen dat een van het dak van een schip losgeraakte zonnecel te water ging. Het was hard werken voor de havenmeesters.

Wij liggen gelukkig in een relatief rustige kom. Wel zien we dat het water in de haven flink gestegen is. De pompen van het Hoogheemraadschap draaien op volle toeren om de polders droog te houden. Bij havens aan het IJsselmeer is de grootste bedreiging, dat het water van het IJsselmeer zo hoog de haven ingestuwd wordt, dat de lijnen knappen van de spanning. Dan is het doen wat je kan, want tegen de natuur schiet op een bepaald moment de kracht van de mens tekort.

De havenmeester van het Verloreneind waarschuwt ’kijk goed na welke lijnen aan je boot zitten. Leg ze met enige ruimte heel stevig vast. Weet je niet zeker of je dat goed doet, vraag het ons we ondersteunen je er graag bij. We zagen er een aantal hele oude bij en dat zijn precies de lijnen die met de storm kapot gingen en los raakten. Het zou toch zonde zijn als je boot er door een oude lijn vandoor gaat, zoals de boot op de foto, die aan de overzijde bij Spijkerboor losgeslagen tegen de brug aansloeg’.

Over de auteur

Carolien administrator

Havenmeester van jachthaven 't verloreneind.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.